21.11.17

Η Kostas Ioannidis Business Coaching Χορηγός του 13th People Management Executive Seminar

Η Kostas Ioannidis Business Coaching ήταν χορηγός στο 13 People Management Executive Seminar, το μεγαλύτερο συνέδριο στο χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, που πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2017.

Στη φετινή εκδήλωση κεντρικός ομιλητής ήταν ο HR expert, καθηγητής John W. Boudreau, ο οποίος ανάλυσε τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και το μέλλον της εργασίας και του επαγγέλματος του HR, λαμβάνοντας υπόψη την τεχνολογία, τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, το talent management και τα νέα εργαλεία, για μία σύγχρονη και αποδοτική λειτουργία των Ανθρωπίνων Πόρων.

Στην παρουσίασή του με τίτλο «Teamwork Excellence» ο Κώστας Ιωαννίδης εστίασε στην ανάγκη της ομαδικής εργασίας, ως βασικού συστατικού της επιτυχίας των επιχειρήσεων. Μόνο η ομάδα που έχει επικοινωνία, συνεργασία, αλληλοϋποστήριξη και αλληλοεπίδραση είναι ικανή να επιτύχει έναν κοινό στόχο και το κυριότερο, να τον επιτύχει αποτελεσματικά.

Ο τρόπος που επιτυγχάνεται αυτό το αποτέλεσμα είναι η αναγνώριση των ρόλων μέσα στην ομάδα και η ανάλυση των δυνατών και αδύνατων σημείων του κάθε ρόλου. Το coaching είναι η αποδεδειγμένα αποτελεσματική μέθοδος ώστε κάθε άτομο που συμμετέχει σε μία ομάδα, να καταφέρει να αξιοποιήσει στο μέγιστο τα δυνατά του σημεία και να μετριάσει στο ελάχιστο τα αδύνατα.

Δευτερευόντως η ομάδα δοκιμάζεται, ενδυναμώνεται και ενισχύεται στη δομή της με δύο ακόμα τρόπους. Ο πρώτος, είναι η συμμετοχή σε simulation και business games, όπου η ομάδα δουλεύει σε ένα άκρως εργασιακό και ταυτόχρονα προστατευμένο περιβάλλον, ώστε να καταφέρει να πάρει αποφάσεις και να επιτύχει τους στόχους της. Ο δεύτερος, είναι η διεξαγωγή outdoor activities, όπου η ομάδα δοκιμάζεται σε προσωπικές εμπειρίες και επιτυγχάνει τους στόχους της σε περιβάλλον στοχοθεσίας αλλά και διασκέδασης μεταξύ των συμμετεχόντων μελών.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την ομιλία του Κώστα Ιωαννίδη.

 

logo-footer