03.07.2018

Ημερίδα Paralegal στη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ για τα Στελέχη Νομικών Επαγγελμάτων-Paralegals.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα: «Οριοθετώντας το Επάγγελμα Paralegal στη σύγχρονη Νομική Πραγματικότητα», την Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, που διοργάνωσαν από κοινού για 3η συνεχόμενη χρονιά η ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, ο Σύνδεσμος Δικηγορικών Εταιριών Ελλάδος και η Πανελλήνια Ένωση Στελεχών Νομικών Επαγγελμάτων στις εγκαταστάσεις της Νομικής Βιβλιοθήκης, Μαυρομιχάλη 23, Αθήνα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι εκλεκτοί παρεμβαίνοντες κ. Αλέξανδρος Α. Κορτέσης, Δικηγόρος/Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ – ΒΕΚΡΗΣ, Ευάγγελος Κουράκης, Δικηγόρος/Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας KOUTALIDIS | LAW FIRM, Ευανθία Β. Τσίρη, Δικηγόρος/Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας ΣΤΑΥΡOΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓAΤΕΣ, Θεοδόσης Τόμπρας, Διευθυντής Νομικού Τμήματος WIND Ελλάς, Γιάννης Γιαννακάκης, Δικηγόρος/Διεθνώς Πιστοποιημένος DPO, Κώστας Ιωαννίδης, Kostas Ioannidis Business Coaching και Δήμητρα Δωρή, Paralegal, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Στελεχών Νομικών Επαγγελμάτων ανέπτυξαν μια γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση, δίνοντας απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που αφορούν στον ανερχόμενο επαγγελματικό κλάδο των Paralegals, όπως τις αρμοδιότητες που περιλαμβάνει, την εκπαίδευση που προϋποθέτει, καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

Ακολούθησε η απονομή των διπλωμάτων ειδίκευσης Certified Paralegal στους επιτυχόντες του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 από τον κύριο Ιωάννη Δρυλλεράκη, Managing Director της Δικηγορικής Εταιρίας ΔΡΥΛΛΕΡΑΚΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και την κα. Γεωργία Σιακανδάρη, Account Manager της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ.

H ημερίδα αποτέλεσε και μια αφορμή για γιορτή του Gold Βραβείου που κατέκτησε το Certified Paralegal Program της ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ στην κατηγορία: Διασύνδεση με την Αγορά Εργασίας στα Education Business Awards 2018.

Στην παρουσίασή του ο Κώστας Ιωαννίδης (Kostas Ioannidis Business Coaching) ανέπτυξε το θέμα «Teamwork Excellence – Η δεξιότητα που κάνει τη διαφορά».

CategoryΗμερίδα
logo-footer