30.05.17

Η Kostas Ioannidis Business Coaching χορηγός του Συνεδρίου Employer Branding

Την Τρίτη 30 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο που ήταν αποκλειστικά αφιερωμένο στο Employer Branding, το οποίο οργάνωσε η Boussias Conferences.

Το Employer Branding είναι η στρατηγική µε την οποία οι επιχειρήσεις διαχειρίζονται την επωνυμία τους ως εργοδότη εντός και εκτός του οργανισμού, µε στόχο να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους καλύτερους εργαζομένους, αλλά και να αυξήσουν το engagement τους.

Ο keynote speaker ήταν ο Richard Mosley, κορυφαίος expert στον τοµέα του Employer Brand Management, ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και παρουσίασε ένα ολοκληρωµένο πλάνο δράσης σύµφωνα µε το οποίο κάθε οργανισµός µπορεί να µετατραπεί σε πιο ελκυστικό εργοδότη στην αγορά.

Στην παρουσίασή του ο Κώστας Ιωαννίδης υπογράµµισε την αξία που φέρει το “DNA” µίας επιχείρησης και έκανε λόγο για το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό περιβάλλον µίας εταιρείας. Ο εν λόγω διαχωρισµός σημαίνει ότι η ενέργεια που πρέπει να δαπανηθεί στο καθένα, είναι συγκεκριμένη και περιορισμένη και οφείλουμε να µεριµνήσουµε ώστε να είναι αποτελεσµατική.


Αρχίζοντας εκ των έσω, θα πρέπει να δαπανηθεί η λιγότερη δυνατή ενέργεια έτσι ώστε να «µείνει» αρκετή για το εξωτερικό περιβάλλον. Πρακτικά, αυτό προϋποθέτει να έχουµε ήδη επενδύσει στο χτίσιµο του εσωτερικού περιβάλλοντος το οποίο θα επιτρέψει να δράσουµε ανάλογα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κ. Ιωαννίδης έφερε στο κοινό το παράδειγµα της Αγκόλας και της Ελβετίας. Η Αγκόλα παρότι φέρει ορυκτό πλούτο και διαµάντια, δε βρίσκεται σε καλή οικονομική θέση σε σχέση µε την Ελβετία που φημίζεται για τα ρολόγια της. Αυτό επιβεβαιώνει ότι η Ελβετία εξάγει φήµη και εµπιστοσύνη καταδεικνύοντας ότι η δύναμη και η επιτυχία έρχεται από µέσα προς τα έξω.

Αντίστοιχα, το µεγαλύτερο asset για έναν οργανισµό είναι ο πυρήνας του, δηλαδή το employer branding το οποίο µάλιστα έχει αντίκτυπο όχι µόνο στους εργαζόμενους αλλά και στους πελάτες.

Τέλος, βασικός αρωγός – Business Partner σε όλο αυτό το ταξίδι, είναι η ∆ιοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων.

http://employerbranding.boussiasconferences.gr/default.asp?pid=1&la=1

 

CategoryΣυνέδρια
logo-footer